Cos0
Cosul de cumparaturi este gol!

Scurt istoric al periutei de dinti

Rate this item
(0 votes)
Written by Read 260 times
Blog;

O scurtă istorie a periuței de dinți

Primele periuțe de dinți care seamănă cu cele moderne au fost inventate în China la sfârșitul anilor 1500 și erau concepute din peri de porc atașați la un mâner de os sau bambus. Modelul a fost deprins si în Europa, cu părul de cal înlocuind uneori perii de porc. Vă puteți imagina ingrijindu-vă dinții cu părul animalelor? Nu sună foarte interesat pentru noi, dimpotriva chiar amuzant, dar nu existau alte opțiuni in acele vremuri. Si totusi gasim si folosim si in zilele noastre periute cu par natural

 

De-a lungul secolelor, designul a devenit treptat mai apropiat de periuțele de dinți cu care suntem astazi familiari. Periuțele de dinți au fost produse pentru prima dată în masă în 1780, în Anglia. Prima periuță de dinți cu peri de nailon a fost realizată în 1938. Șaisprezece ani mai târziu, Philippe Guy-Wood a dezvoltat prima periuță electrică din Elveția.

 

Chiar și cu istoria îndelungată a periuței de dinți și a tuturor progreselor în proiectare acesteia, igiena orală nu a devenit o prioritate în ingrijirea zilnica, până când soldații nu au adus acasă obisnuinta si regimul strict de igienă din al doilea război mondial.

 

Cum este făcută periuța de dinți

Perii de nylon și mânerele de plastic au fost ultima schimbare majoră în ceea ce sunt priveste  periuțele de dinți. Dar cum sunt ele realizate de fapt? Există câțiva pași diferiți. În primul rând, mânerele sunt turnate din peleti de plastic. Apoi, o mașină se poziționează și atașează perii pe partea superioara a periutei. În continuare, o altă mașină taie filamentele la lungimea potrivită. În cele din urmă, periuțele de dinți sunt finisate si apoi ambalate.

Tu și periuța de dinți

Nu uitați să vă spălați dinții timp de cel putin două minute, de două ori pe zi, păstrand peria de dinți dupa folosire în poziție verticală, într-un loc uscat, de preferință departe de toaletă. Si nu uitați să o înlocuiți la fiecare trei luni! O periuță de dinți uzată nu isi poate face treaba, aceea de a preveni aparitia cariilor si afectarea gingiilor, la fel de eficient ca o periuță de dinți în stare bună.

 

Aveți nevoie de o recomandare?

Știm că există o multime de periuțe de dinți pe piata și nu există una care să fie perfectă pentru toată lumea. Copiii au nevoie de periute diferite fata de adulți, persoanele cu dinți sensibili au nevoie de periute de dinți cu peri mai moi, etc. Dacă aveți probleme să găsiți cea mai bună periuta pentru dvs., întrebați medicul dumneavoastra dentist!

 

 

Conținutul de pe acest blog nu este destinat să fie un substitut pentru sfaturi medicale profesionale, diagnostic sau tratament. Tineti cont întotdeauna de sfatul medicului dentist.