Cos0
Cosul de cumparaturi este gol!
Friday, 22 April 2016 19:18

Curiozitati legate de periuta de dinti

6 Curiozitati legate de periuta de dinti

Friday, 22 April 2016 19:18

Scurt istoric al periutei de dinti

V-ati întrebat vreodată cum a fost făcută periuța de dinți sau cat de diferită este periuța din zilele noastre fata de periuțele de dinți din trecut? 

Friday, 22 April 2016 19:18

Diabetul si boala gingiilor

Diabetul și boala gingiilor

Diabetul este o boală cronică si se refera la faptul că pancreasul nu produce insulină (tipul 1) sau că organismul nu o folosește eficient (tip 2 ), ambele cauzând un nivel crescut de glucoză în sânge. Cel mai grav impact asupra sănătății orale il are glicemia crescută care slăbește simultan sistemul imunitar și oferă posibilitatea bacteriilor sa atace dinții și gingiile.

Friday, 22 April 2016 19:18

Scurta istorie a pastei de dinti

      Pasta de dinți este folosită zilnic de miliarde de oameni din întreaga lume. În timp ce formulele de pastă de dinți s-au îmbunătățit constant de-a lungul anilor, am putea fi surprinși să aflam că pasta de dinți a fost folosită de civilizațiile timpurii cu mii de ani în urmă.

Friday, 22 April 2016 19:18

Sfaturi pentru o igiena orala adecvata

Sfaturi pentru o ingrijre orala adecvata

Realizarea unei igiene orale corecte necesita o activitate zilnica. Chiar dacă vi s-a spus că aveți dinți frumosi, este crucial să faceți pașii potriviți în fiecare zi pentru a avea grijă de ei și pentru a preveni problemele dentare. Aceasta activitate implică folosirea de produse de îngrijire orală potrivite, precum și atenția la obiceiurile dvs. zilnice.

Friday, 22 April 2016 19:18

Efecte ale fumatului asupra dinților

Efecte ale fumatului asupra dinților

 Pierderea dinților poate fi unul dintre multele efecte negative asupra sănătății cauzate de consumul de tutun, potrivit experților în sănătate orală. Fumătorii dezvoltă mai mult tartru pe dinți decât nefumătorii, ceea ce poate duce la boli parodontale (gingivale).  

Friday, 22 April 2016 19:18

Ce este parodontoza

Ce este parodontoza?

Boala parodontală este un alt termen pentru boala gingiilor și se referă la o infecție a țesutului care  înconjoară și ține dinții pe poziție.

Există două etape distincte ale bolii parodontale: prima etapă, gingivita, implică umflarea și înroșirea țesutului gingival. A doua, parodontita, poate însemna că gingiile se îndepărtează efectiv de dinți, acestia putand sa se deterioreze rapid sau chiar sa cada.

Friday, 22 April 2016 19:18

Parodontoza - semne si simptome comune

Boala parodontală (cunoscută și sub numele de parodontită și boala gingivală) este o afecțiune progresivă si, in acelasi timp, principala cauză a pierderii dinților în rândul adulților din lumea dezvoltată. Boala parodontală apare atunci când toxinele din placa dentara încep să irite sau să inflameze gingia (țesutul gingival). Infecția bacteriană rezultată, adesea cunoscută sub numele de gingivită, poate duce în cele din urmă la distrugerea țesutului gingival și al osului subiacent. Dacă boala parodontală nu este tratată, poate duce și la pierderea dinților.

Există multe tipuri comune de boli parodontale, inclusiv parodontita agresivă, cronică, necrozantă și parodontita asociată cu boli sistemice. Fiecare dintre aceste tipuri de boli parodontale are propriile sale caracteristici și simptome distincte și toate necesită tratament prompt de către un dentist pentru a opri pierderea ulterioară a dintilor și a țesuturilor.

Friday, 22 April 2016 19:18

Ce este gingivita

Gingivita este o formă obișnuită și ușoară de boală a gingiilor (boală parodontală) care provoacă iritații, roșeață și umflături (inflamații) ale gingiei. Gingivita poate duce la o boală a gingiilor mult mai gravă numită parodontită și pierderea dinților.

Friday, 22 April 2016 19:18

Pomorin - pasta de dinti ce previne bolile parodontale

Componenta principală a pastei de dinți Pomorin este așa-numita pomorie lye, extrasă din lacul orașului Pomorie. Aceasta substanta are in compoziția sa aproximativ 35 de microelemente, care sunt utile pentru sănătatea umană și, în special, pentru cavitatea bucală. Potrivit producătorului, un complex bogat de complexe minerale (Ca, K, Mg, Na, Zn, etc.), precum și componente organice (substanțe conținute în alge, inclusiv enzime și clorofilă) contribuie la sanatatea cavitatii orale.

Page 1 of 2