Cos0
Cosul de cumparaturi este gol!

100% BANII ÎNAPOI GARANTAT

Nu ești mulțumit? Îți dăm banii înapoi

Splendident.ro respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ce oferă cumpărătorului dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, să le returneze, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Conform prevederilor legale, produsele pot fi returnate numai daca sunt în aceeași stare in care au fost livrate, inclusiv ambalajul.

Nu se acceptă pentru retur produse care prezintă forme de consum sau uzură, cu ambalajul desfăcut sau desigilat, care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc. Dacă dorești să returnezi un produs, te rugam să iei aceasta decizie înainte de a-l desigila sau utiliza. Dreptul de retragere exista pentru a permite să examinezi produsul așa cum ai face-o într-un magazin fizic.

                Dacă ai optat pentru rambursarea sumei iar produsul pe care l-ai returnat îndeplinește condițiile de retur, iți vom vira banii în contul specificat de tine în formularul de retur. Banii vor fi vizibili in contul tău in maxim 14 zile calendaristice din momentul în care produsul ajunge fizic la noi.

 În cazul În care dorești înlocuirea produsului, iar acesta îndeplinește condițiile de retur, te vom contacta in cel mai scurt timp in vederea înlocuirii și livrării noului produs. Costul transportului pentru expedierea produsului dorit este în sarcina ta, dacă comanda nu îndeplinește condițiile de valoare pentru a beneficia de transportul gratuit.

Politica de retur

  1. Dreptul și termenul legal de retragere

1.1. Termenul exercitării dreptului legal de retragere

În conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distantă, în speța cu magazinele online, Cumpărătorul are la dispoziție un termen de 30 (treizeci) zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, intră în posesia fizică a produselor, pentru a-și exercita dreptul legal de retragere, fară a fi obligat să-și motiveze decizia.

1.2. Modalitățile de exercitare a dreptului legal de retragere

Cumpărătorul/destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie să informeze expres Splendident.ro la urmatoarea adresă de email – comenzi@splendident.ro - cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, prin formularul standard de retragere pus la dispoziție sau orice alta declarație neechivoca. Cumpărătorul trebuie sa trimită comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

1.3 Produsele exceptate la retur

În conformitate cu articolul 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru:

- bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igienă sau protecție a sănătății;

- furnizarea de bunuri personalizate potrivit specificatiilor consumatorului;

- produse care prezintă lovituri mecanice sau fizice

1.4 Urmările exercitarii dreptului legal de retragere

În situația in care produsele fac obiectul dreptului legal de retragere, Cumpărătorul care iși exercită dreptul de retragere în condițiile prevăzute de prezentul articol cu privire la termenele și modalitățile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate, exceptând cheltuielile de expediere aferente Comenzii. Cumpărătorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere, i se va rambursa suma achitată către Spendident.ro, cu excepția costurilor livrarii, fără intârzieri nejustificate, și nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care Splendident.ro este corect notificată cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract. În temeiul art. 13 (2) din Ordonanța de Urgenăa nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, Consumatorul ințelege și iși dă in mod expres consimțământul ca rambursarea sumelor să se efectueze exclusiv prin transfer bancar, motiv pentru care se obligă să furnizeze Splendident.ro datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. Produsele returnate vor fi expediate de Cumpărător la adresa str. Martir Cloșca, nr. 39, oraș Roman, județ Neaț, cod poștal 611139.

1.5. Costuri

În conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanța de Urgențănr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumpărător. Prin excepție, în cazurile de neconcordanță între produsele livrate și Comandă, cheltuielile de returnare vor fi suportate de Splendident.ro.

  1. Termenul de exercitare a dreptului contractual de retragere

Cumpărătorul sau destinatarul Comenzii are la dispoziție, pentru returnarea produselor, 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor.

2.1. Cheltuieli

În conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor incheiate la distanță, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumpărător. Prin excepție, în cazurile de neconcordanță între produsele livrate și Comandă cheltuielile de returnare vor fi suportate de Splendident.ro.

2.2. Dispozitii generale aplicabile returului produselor

Este obligatoriu ca produsele să fie returnate către Splendident.ro într-o stare care să permită repunerea lor la vanzare (produse în stare perfecta, sigilate, fără urmă de uzură, etc) cel mai târziu, după caz, în termen de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul sau o parte terță, alta decat transportatorul, indicată de Cumpărător, intra in posesia fizica a produselor. Nu vor fi acceptate retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen.

În situația în care Cumpărătorul a beneficiat pe site de o ofertă specială, se va considera că prin exercitarea dreptului său de retragere acesta din urmă nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva ofertă. Cumpărătorul va trebui sa restituie produsul pe care doreste să îl returneze doar împreuăa cu produsul sau serviciul achizitionate la ofertă.

  1. Returnarea coletului prin curier

Produsele returnate vor fi expediate de Cumpărător doar prin curier și numai la dresa SC Ultimed Care SRL, str. Martir Cloșca, nr. 39, oraș Roman, județ Neamt, cod postal 611139.

Este în sarcina Cumpărătorul/destinatarului Comenzii să predea efectiv produsul unui curier și să se asigure că va ajunge la adresa indicată în rândurile de mai sus. Toate riscurile legate de returnarea produsului sunt în sarcina Cumpărătorului sau a destinatarului Comenzii.